A White House

RIGI Design

 

The original architecture was completed in 1947, which consists of 3 floors, 5.5 meters in width, and about 15.2 meters in depth. It faces south and has entrances in both sides. Due to the complicated compartments and deep depth, the overall indoor lighting was bad. The designer reinforced the whole architecture, and unified the height of the entire building. The staircase in the northern side was torn down, Skylight and staircase are designed to be the center of the architecture, reshaping the whole logic and form of this 3-story building. Punched holes, the steel stairs can bring in light, The stairs go upward around the natural light patio from the 1st floor, extending the whole house vertically around the light.

A semi-opened area was built on the 1st floor which blurs the boundary between indoor and outdoor. After reconstruction, the original isolated courtyard has a new connection with the 3-story space. The semi-outdoor space adds enough warmth into living room. The sunlight living-dining room and the kitchen are designed as a whole space, where family spend most of time together. A whole modular furniture wall, called "life board", is built in the space, which can be decorated or assembled by accessories in diverse ways, along with life changing. On the 2nd floor, the door and the storage space are hidden behind the wall, which creates a clean and complete area. During sunny days, it will be a warm family space.

The kid's bed, desk and storage space are connected through our design. The kid likes the house very much, climbing stairs, playing in the courtyard, which is also our design original purpose - to bring a bigger world to the kid, allowing him to know about the changing world from another dimension.

Following natural daylight, going up along the steel staircase, we can see modified skylights, vertical lighting windows and a pure outdoor space. This is the area we modified most. The whole building starts from light and vertical space. For the main bedroom, we kept the slope structure of original building, unified the cloakroom and the toilet into a box, reserving the original architectural form to the largest extent and creating a new connection in the original space which is not big.

www.rigi-design.com

Website Menu