Intuit Marine Way Building

HDR | Gensler with Clive Wilkinson Architects and EGG Office

 

Transforming the financial lives of individuals for over four decades, the people of Intuit have long felt part of something vital, and Intuit wanted to honor their employees with new workplace environments that support their strong culture and aspirational mission to power prosperity around the world. Their primary goals were to support growth, attract and retain top talent, foster collaboration, and provide a place for the community to come together. Another top priority was to design and construct LEED Platinum buildings for the wellbeing of employees and the surrounding neighborhood. In response, WRNS Studio (site planning and core/shell), and Clive Wilkinson Architects (interior design) worked as an integrated team from the project's inception to develop a phased design solution for two new office buildings and parking structures.

Following site analyses, staff surveys, visioning sessions, and workshops, the Design Team developed a site, building, and interior design response for the Marine Way Building (MWB), an important milestone in the multi-year campus update, to create a central hub for the increasingly global Intuit community, as well as a workplace that feels like home. The planning and geometry of the building is low, wide, connected, and flexible - a design strategy that addresses the programmatic and collaborative needs of employees, reinforces campus patterns and cohesion, and creates interest along the street. Large floor plates, which accommodate a variety of spaces for collaboration, concentration, and reflection, are organized into human-scaled neighborhoods and connected by clear circulation. The cores are pulled to the perimeter, allowing for maximum connectivity and flexibility in team configuration and workflow between desks, breakout areas, conference rooms, and lounge spaces.

The four-story space draws activity from the east and west sides of the campus and serves as the center of the Marine Way Building and the greater Intuit community. Each landing and bleacher stair along the atrium connects directly to a large living room with pantry functions and generous collaborative workspace. Designed to embrace the mild climate of Mountain View's North Bayshore Area, the MWB connects to both nature and the public realm. Extensive terraces with sweeping views provide an indoor/outdoor workplace experience that fosters employee choice and prosperity while helping to knit the entire campus together. The terraces and green roofs act as mediated spaces, or porches, between the natural environment and the workplace, with native and adapted plant species that support biodiversity and help manage rainwater.

www.clivewilkinson.com

Website Menu