Vanimal

via architecture limited

 

How do you make vegetarian dining experience fun and as much a craving as any other cuisine? That's the question our studio aimed to answer when designing new dining experience VANIMAL. Working hand in hand with creative team that included the executive chef from a famed fusion private kitchen, the VANIMAL gives an artsy, casual vibe that adds spice to vegetarian restaurant scene.

The name itself combines "V" from vegetarian with "animal", two seemingly opposing words that describe a craving for vegetarian plates. Taking a wide range of inspirations from Jean Michel Basquiat's work, Antonio Gaudi's Park Guell, to the silhouettes and cut-outs of plants and animals, the interior is also a study in contrasts: original artwork and custom-designed furniture in vibrant colors and materials are set against a raw, slightly industrial background and black and concrete surfaces. At the entrance, guests are greeted by a 17-foot long timber sculpture, a low lying VANIMAL that defines the dining area and doubles as a standing bar. At the centre of the bar and dining area, a 15-foot long communal table, finished with a single piece of glass supported by timber logs and surrounded by VANIMAL chairs, symbolises a food culture of sharing plates. The open bar and kitchen anchors the space, where jars of kimchi and vegetables in vinegar as well as specialty drinks are on display. The aroma and action in the kitchen animates the restaurant, bringing a lively vibe.

VANIMAL is filled with original artwork specifically recreated for this restaurant by the interior designer : the timber VANIMAL sculpture; the abstract feature wall inspired by the textures of vegetables, executed in colourful Plexiglas blades; and a neon artwork with a graphic impression of the VANIMAL.

via-arc.com

Website Menu