Four Seasons Hotel at Comcast Technology Center

Foster + Partners

 

The ground floor elevator lobby features exquisite displays by acclaimed floral designer Jeff Leatham. The glass express elevators rise up and out of the podium along the northern façade, revealing stunning views of the city, carrying guests and visitors up to the hotel reception on level 60. On arrival guests are greeted by the first glimpses of the panoramic views, and the glowing onyx wall of the reception desk.

Guests are then led through the axial flower-lined canyon towards the soaring triple-height Jean-Georges restaurant. The building’s section resolves a complex spatial puzzle, with private dining areas located on level 59. The spa and fitness center are located on level 57. The spa terminates in an infinity-edged swimming pool contained within a striking three-story-high glazed volume which overlooks the city below. The hotel comprises nine floors of guest rooms below.

The building’s circulation follows a defined pattern on every floorplate – an internal ‘street’ runs along the center from the elevators to the eastern edge, where the suites are located. Curved corners marking every room door give an impression of generosity of space, a language that continues in the interior layout of the rooms. Every room has full-height glazing, a 10-foot floor-to-ceiling clearance, walk-in wardrobes, a wall screen displaying digital art by Brian Eno, all complemented by a warm palette of materials and bronze tones. All the bespoke furniture used throughout the hotel – in the public areas as well as the rooms – was designed by the practice.

Website Menu