Publicis Groupe

Elkus Manfredi Architects

 

Publicis Groupe wanted a new workplace for its Boston team—one that could dazzle clients while inspiring and motivating its employees to creative new heights. By co-locating these talented employees, the company sought to synergize their collective creativity and achieve the Power of One.

The Need
Publicis needed to co-locate 1,500 employees from seven companies, all transitioning from separate traditional offices. While incorporating the company’s vision for a unified workforce, the new office also had to reflect each brand, integrate inviting communal spaces, and accommodate 100% activity-based work.

The Process
Designers guided employees through a robust employee engagement process. The skillfully facilitated workshops produced a deluge of information ranging from culture and desired work settings to furniture and finishes. Embracing a non-traditional co-creation approach involving end users in the process produced a dynamic, flexible, culture-shifting workplace.

The Result
From all-staff meeting in the double height amphitheater to brainstorming sessions in the café, colleagues are inspired to explore new places/ways to work in the 10-floor, 215,000-sf space.

Curved benching and custom standing workstations offer a budget solution for a variety of quiet work settings; welcoming joy spaces/cafés and touch-down seating nooks promote movement and increase creative collisions.

While a different color scheme adorns each floor and supports wayfinding, the shared top floor brings the whole spectrum together—a subtle manifestation of the project goal to unite all brands under one roof. The identity of each company is woven together into a unified space that can inspire Publicis’ creative workforce.

Website Menu