The Conran Shop, Seoul

Conran and Partners

 

Working closely with The Conran Shop’s in-house creative team, we have evolved the brand experience to create a high-impact lifestyle-led retail environment. Our design evokes the atmosphere and drama of a gallery space – rather than that of a conventional store – allowing products to be curated in impactful, eye-catching ways.

Our approach has opened up the perimeter to allow maximum light into the store, as well as to optimise views in and out. Switch-back escalators in the centre of the store act as a dramatic architectural feature and encourage circulation between the two floors. Our design has given the store two distinctive identities; the ground floor is clean and light, combining raw materials to create a bold and experimental ‘lab’ feel.

Contrastingly, the first floor presents customers with a richly atmospheric, relaxed ‘club’ feel, encouraging interaction with products and the spaces at a more leisurely pace. The two floors are united by central switch-back escalators in a classic Conran blue to act as a dramatic architectural feature and encourage circulation between the two floors. This circulation core is encased with vertical glazing which creates an appealing, soft focus and a confidently modern aesthetic.

Website Menu